HIBRIDNI KAMINI za ogrevanje na drva in pelete

Kaj so hibridni kamini?

Hibridni kamini so kamini, katere je možno ogrevati na pelete in drva. Omogoča samodejno prehajanje z drv na pelete. V primeru izpada elektrike kamin lahko zakurite na drva.

Komu so nemenjeni hibridni kamini?

Hibridni kamini so namenjeni vsem investitorjem, kateri si želijo kamin v hiši ali stanovanju, majhne stroške ogrevanja, enostavnost uporabe ter cenovno ugodno kurilno napravo. Hibridni kamini so namenjeni za vse vrste hiš, tudi za nizkoenergijske hiše.

Kaj ogreva hibridni kamin?

Hibridni kamin ogreva osrednji dnevni prostor. Omogoča tudi avtomatsko razpeljavo toplega zraka po več prostorih. V primeru izvedbe H20 nudi možnost centralnega ogrevanja hiše površine do 200m2.

Kako upravljamo hibridni kamin?

Hibridni kamin ima samodejni vžig pelet in drv. Regulacija dovoda hladnega zraka je avtomatska.

Avtomatsko se regulira tudi moč, katero določimo s komandno postajo, ki omogoča tedensko programiranje ogreanja. S komandno postajo določamo tudi temperaturo v drugih prostorih. Hibridni kamin omogoča tudi upravljanje na daljavo – preko interneta.

Kako pogosto je čiščenje hibridnega kamina?

Čiščenje kurišča pri hibridnem kaminu je dvojno in je samodejno. Hibridni kamin ima vgrajen aktivni sistem čistega stekla, kar omogoča čiščenje stekla le enkrat na mesec. Pepela je zanemarljivo malo in se ga čisti le 2x na mesec.

Kako pogosto je polnjenje zalogovnika za pelete?

Hibridni kamin ima zalogovnik za 40 kg pelet, kar zadošča za 3 -5 dni. Vsi modeli hibridnih kaminov omogočajo povečavo zalogovnika na 100, 200 ali 400 kg.

Ali je za hibridni kamin mogoče pridobiti subvencijo?

Zaradi izkoristka hibridnega kamina nad 90%, ter nizkih vrednosti emisij prašnih delcev in nizkih vrednosti emisij ogljikovega monoksida je za hibridni kamin Iwona možno pridobiti subvencijo najmanj 20%, pa vse do 100%.

Zakaj Pečarstvo Megamik priporoča hibridni kamin?

Pečarstvo Megamik je uradni uvoznik, pooblaščeni monter in serviser hibridnih kaminov Iwona.

Pečarstvo Megamik priporoča hibridni kamin zaradi avtomatskega delovanja, avtomatske regulacije, tihega delovanja, avtomatskega hlajenja proti pregretju in nizkih stroškov instalacije. Hibridni kamin nudi enostavnost uporabe, nizke stroške ogrevanja ter cenovno ugodno kurilno napravo.