Lončena peč pri gorenju sproščeno toploto in toploto dimnih plinov oddaja masi peči, ki ima veliko akumulacijsko sposobnost, zato peč toploto počasi oddaja v prostor.

Zunanjost lončene peči so lahko pečnice različnih modelov in barvnih odtenkov. Pečarstvo Megamik ima v ponudbi pečnice priznanih evropskih proizvajalcev in je možno izbirati med preko 300 možnimi barvnimi odtenki. Tudi modeli pečnic so zelo različni. Pečnice se lahko nadomesti s pečarskim ometom. Vzdrževanje pečnic je zelo enostavno: samo z vlažno krpo – brez čistil. Predeli peči, kateri so obdelani s pečarskim ometom pa se občasno le prebeli.

Lončena peč ima šamotno kurišče, zaprto z vratci. Vratica imajo dovod hladnega zraka. Peč za gorenje potreben zrak pridobiva od zunaj, kar pomeni, da je ogrevanje varno in zdravju neškodljivo. Uporabniki lončene peči trdijo, da lončena peč prinaša v prostor posebno toploto, ki pomirja in duhovno osrečuje.

Za kurjenje v lončeni peči priporočamo 2 leti naravno sušena drva: bukev, hrast, gaber, akacija… Pečarstvo Megamik za pričetek kurjenja priporoča kocke za kurjenje iz naravnega materiala (vosek in les), katere ima v svoji dodatni ponudbi. Stranke tudi rade potrdijo dejstvo, da lončena peč potrebuje nalaganje na kurišče le nekaj polen vsakih cca 12ur. Peč je v tem primeru vseskozi topla in prijetno greje.

Pečarstvo Megamik nudi tudi redni pregled in servis peči. Ob kvalitetnih drveh in upoštevanju navodil pečarja je prvo večje čiščenje lončene peči lahko šele po 10 letih ali več.

Lončena peč omogoča tudi pečenje raznih jedi: npr. kruha, pic, mesa …

Vsaka peč je unikat, postavljena glede na razpoložljivi prostor, položaj dimnika in nenazadnje po željah stranke. Priporočamo posvet s pečarjem, kateri bo glede na bogate izkušnje lahko pravilno svetoval.

 

Za dodatne informacije nas lahko pokličite:

Kontaktna oseba pisarna –  Tanja Mikelj: +386 31 693 870

Kontaktna oseba pečar – Boštjan Mikelj: +386 41 631 502

ZA VSE DODATNE INFORMACIJE SMO Z VESELJEM NA VOLJO

+368 31 693 870