Štedilnik z lončeno pečjo

Si tudi vi želite imeti štedilnik na drva in lončeno peč, vendar le eno kurišče? Potem vabimo k branju prispevka.

Pečarstvo Megamik že vrsto let sodeluje s priznanim proizvajalcem štedilnikov na drva Pertinger iz južne Tirolske.

Nekaj značilnosti štedilnikov Pertinger:

  • štedilniki so visoko kvalitetni, izdelani iz visoko kvalitetnega jekla
  • nudijo kuhanje na plošči in pečenje v pečici. Z zapiralom določate ali boste greli samo kuhalno ploščo ali tudi pečico
  • imajo priključek za dovod hladnega zraka. Štedilniki so zrakotesni ter prijazni za zdravje in počutje stanovalcev
  • kurišče je bio, kar pomeni, da naložite polno v kurišče in zakurite na vrhu. Tako kurjenje pomeni manjšo porabo drv in bolj čisto šipo
  • lahko izbirate med 8 osnovnimi barvami oblog: siva, črna, rjava, rdeča, beš, bela, rostfrei…
  • plošča za kuhanje je lahko iz jekla ali steklo-keramična
  • izkoristek je več kot 80%

Boštjan – pečar Pečarstva Megamik z dolgoletnimi izkušnjami po naročilu izdelava ogrevanje lončene peči iz štedilnika. Že pri projektiranju upošteva prostor, kateri bo ogrevan, lokacijo dimnika, ter želje uporabnikov: npr: ogrevano sedišče, naslonjalo, ogrevanje sosednjih prostorov… Štedilnik je lahko ogrevan samostojno, v povezavi z obrtniško izdelanimi šamotnimi kanali in zapiralom pa toplota ogreje tudi lončeni del.Vsak tako postavljen štedilnik z lončeno pečjo je unikat.

Lončeni del je lahko izdelan v veliko razpoložljivih modelih in barvnih odtenkih pečnic. Vse razpoložljive modele in barvne odtenke vam predstavimo v Pečarstvu Megamik.

Mogoče še beseda oz. dve o centralnem štedilniku na drva, kateri vam lahko ogreje celotno hišo. Tudi tu je možno nadgraditi štedilnik z lončeno pečjo. Centralni štedilnik na vodo ima dva stopnji gretja vode, s katero izbirate med uporabo v poletnem in zimskem času.