Vrtni žari na drva

Vrtni žari na drva so priljubljeni tako med posameznimi zasebnimi uporabniki, kot tudi med profesionalnimi kuharji. Uporabljajo se v restavracijah, gostiščih, hotelih in tudi na domačem dvorišču. 

Po mnogih pogostitvah se je izkazalo, da so ti žari s svojim neverjetnim vzdušjem domačega ognjišča izjemno privlačni za udeležence gostije. Srečanja v širokem krogu najbližjih trajajo ob vrtnem žaru veliko dlje in še dolgo ostanejo v spominu.

Vrtni žari na drva so prilagojeni za uporabo na prostem v vseh vremenskih razmerah. Žari so izdelani iz jekla, odpornega na atmosferske vplive, imenovanega tudi starinsko jeklo, ki kaže znake korozije. 

Vrtni žari so brez škodljivih lakiranih elementov. Grelna plošča ima temperaturne cone. Večja ko je biližina ognja (do 250 stopinj), topleje je. Vsaka jed najde na grelni plošči svoje mesto.

Kakšna vrsta drv?

Pomembno je, da so drva suha, ker se kot taka hitro razgorijo in ne ustvarjajo dima. Priporočamo bukov les, saj gori počasi in čisto. Najboljši kosi drv so majhni kosi teže do 1kg. Za razgorevanje ognja priporočamo zložiti manjše kose drv in uporabiti bio kocke za podkuritev.

Vrtni žar je na voljo v treh velikostih: fi 80cm, fi 100cm, fi 114cm. 

Poleg žara lahko ponudimo:

– odlagalno mizo v enakem stilu. Miza ima na vrhu zaščiteno ploščo iz hrasta

– dodatno rešetko za žar, na kateri lahko tudi kuhate

– pokrov iz nerjavečega jekla

Vrtni žari nudijo veliko možnosti priprave raznovrstnih jedi. Nudijo nov slog preživljanja prostega časa v širokem krogu prijateljev in krogu družine.

Pečarstvo Megamik je ponosni zastopnik in uvoznik vrtnih žarov na drva Iwona grills. Nudimo nakup vseh modelov vrtnih žarov, kot tudi vseh dodatkov. Možna je tudi vikend izposoja.

Za več informacij nas pokličite na: 031 693-870 ali nam pišite na info@megamik.si